Skip to main content

Đelić: Biće vraćena imovina Vojvodini i opštinama

Autonomija 05. мај 2008.
2 min čitanja

bozidar-djelic-001.jpgLider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je večeras da na Kosovu postoje „profesionalni Srbi“ koji mesečno zarađuju stotine hiljada dinara.
„Ti profesionalni Srbi na Kosovu imaju stotine hiljada dinara plate, dok obični ljudi žive bez jednog dinara“, rekao je Tadić na predizbornom mitingu u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, „ti profesionalni Srbi već godinama ljudima uništavaju život a zauzvrat primaju velike plate“.
„Kad oni govore o patriotizmu, to sigurno znači da neko negde nešto krade. Kao sto sada govore o Kosovu, tako su govorili i o Lici, Kninu, Bosni“, kazao je Tadić. On je oštro kritikovao premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i ocenio da iza njegove vladavine nije ostalo ništa, iako je „posle Miloševića, Koštunica najduže vladao“.
„Kakve je rezultate svoga rada ostavio Koštunica? Ili kakve je rezultate ostavio njegov koalicioni partner Velimir Ilić: sedam i po kilometara autoputa godišnje je gradio, to je njegovo delo“, naveo je Tadić.
Poručio je da su izbori 11. maja zapravo referendum na kojem će građani birati između života i zaostajanja. Lider G17 plus Mlađan Dinkić obećao je da će do kraja mandata buduće evropske vlade Srbija postati članica Evropske Unije.
Prema njegovim rečima, ulazak u EU značiće i ukidanje monopola i stvaranje konkurencije, a samim tim i niže cene i veći standard građana.
Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da će se lista „Za evropsku Srbiju“ boriti protiv tajkuna.
„Kolege iz južnog Banata, tajkuni koji se skrivaju iza grupa građana, neće proći, prepoznali smo vas, i u Vršcu i u Beloj Crkvi“, kazao je Đelić.
On je obećao da će do kraja godine biti usvojen zakon o javnoj svojini, kojim će biti vraćena imovina opštinama i Vojvodini. Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da su Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija zapravo „koalicija protiv života“, odnosno koalicija koja se zalaže za politiku „mržnje, izolacije i zločina“.
On je optužio DSS i NS da su se stavili na čelo „koalicije protiv života“, iako su pre 5. oktobra 2000. godine bili saveznici proevropskih snaga.
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podsetio je da se sutra navršava 16 godina od početka proterivanja Hrvata iz sremskog sela Hrtkovci.
„Pre 16 godina Vojislav Šešelj je u Hrtkovcima čitao spiskove nepoželjnih građana koji moraju da se isele. Iz Vojvodine se više niko nikada neće seliti. Dole Koštunica!“, poručio je Čanak.
Potpredsednik DS Bojan Pajtić rekao je da su grupu aktivista DS jutros rano kamenicama i palicama napali huligani dok su lepili stranačke plakate i poručio da DS na te napade, kao ni na uvrede, neće odgovarati.
Pajtić je još kazao da su Vojvođani pokazali da znaju kako da raspolažu svojim novcima.

(Beta)