Skip to main content

Koštunica: Vojvodina će uvek biti deo Srbije

Autonomija 05. мај 2008.
< 1 min čitanja

kostunica.jpgLider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je večeras da će Vojvodina uvek biti deo Srbije.
„Isto kao što kažemo: Kosovo je Srbija, u Novom Sadu kažemo: Vojvodina je Srbija“, rekao je Koštunica na predizbornom mitingu u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, svi veliki Srbi iz Vojvodine uvek su se zalagali za državno jedinstvo sa Srbijom, dok danas ima i onih koji se zalažu za separatizam.
Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić zatražio je od predsednika Srbije Borisa Tadića da povuče potpis sa Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU. „Pokaj se, Borise, i traži oproštaj od srpskog naroda“, poručio je Ilić i rekao da je ŠP potpisan sa onima koji su „bacali bombe na Srbiju“.
On je oštro kritikovao lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka i rekao da Čanak „ne sme da pređe Savu i ne sme da mrdne iz Vojvodine“.
On je pristalice Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića nazvao „narkomanima“, dok je lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću i potpredsedniku DS Bojanu Pajtiću zapretio da će „ići u zatvor“ jer su „proneverili“ budžetska sredstva.
Potpredsednik DSS-a Predrag Bubalo optužio je Nenada Čanka za separatizam, kao i predsednik DSS-a za Vojvodinu Zoran Lončar, koji je poručio da Vojvodina „nikada neće biti republika“.
„Ne želimo da opet gledamo izbegličke kolone, a pogotovo ne iz Vojvodine u Srbiju“, kazao je Lončar.

(Beta)