Skip to main content

Dejan Bulatović: Izašao sam iz SSP zbog Marinike Tepić; Đilas: Vrhunac besmisla

Info 27. dec 2022.
3 min čitanja

Bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović održao je konferenciju za novinare ispred zgrade Skupštine Srbije i tom prilikom rekao da je glavni krivac za njegov izlazak iz stranke Marinika Tepić. Bulatović je rekao i da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.

„Marinika Tepić pokušava da ospori sve za šta sam se borio. Mi smo imali nesuglasice nekoliko godina. Dezavusala je čitavu stvar, mnogi dobri i pošteni ljudi su otišli iz stranke pod političkim terorom iz stranke. Dva puta sam podnosio ostavku unutar stranke, problemi su zataškani, ali treći put je bio odlučujuči. Cilj Marinike Tepić je da potpuno uništi te ljude koji su srcem u stranci, ona je jednog po jednog odvajala iz stranke, uništavala jedan po jedan odbor, nesumnjivo želeći da uništi stranku. I onda je krenula da svađa opoziciju“, rekao je Bulatović na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije.

Govorio je i o ekcesu u samoj skupštinskoj sali između Tepićeve i potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića.

„Kad smo imali taj ekces i sukob između nje i Mikija ko gde sedi, ona je izašla sa informacijom da joj je rekao vulgarne reči. To nije bila istina. Ja sam i tad ćutao, kao i na dan kad je izjavila da se u Moroviću radi s marihaunom, da je tamo Jovanjica broj dva. To je selo pored mog sela. Tada sam rekao predsedniku partije da iznosi neistine, da je to lažna afera. To je bio prvi sukob s predsednikom stranke. Sve druge afere koje je iznosila, koji je epilog? Da li je ijedna afera imala epilog? Bavio sam se Branimirom Nedimovićem, on više nije u Vladi. Predsednik njegove stranke je rekao da kad čuje reči Nedimovića dođe mu da iskoči kroz prozor. To govori da sve ono o čemu sam govorio bila je istina i istina je pobedila. Nedimović više nije ministar i nije funkcioner SNS“, naveo je Bulatović.

Naposletku je izneo tvrdnje da je potpredsednica Stranke slobode i pravde lobista SNS.

„Marinika Tepić je lobista SNS. Ona radi sa SNS, ima svakodnevne kontakte sa SNS i uvukla je SSP u tu priču. Ja ne mogu i neću da učestvujem u toj priči. Ja nisam formirao SSP da stojim s njima u redovima i da znamo koji je krajnji rezultat. Vidite nastupe u Skupštini, vidite da nemate ‘partije i bratije’, da nema onog izjašnjavanja njenog i to je Srbija videla i opštinski odbori su tražili reakciju moju. Ovo je moja reakcija, ovde su predsednici opštinskih odbora sad već bivši. Ovde nije cilj uništavanje bilo koje opozicione partije, ali je cilj da donesemo promene u zemlji. Dokaz tome da je Marinika lobista SNS je to što nije krivično gonjena, procesuirana. Meni je kuća bila išarana, pretili su mi smrću, dolazili su da mi oduzmu lovačko oružje i dozvolu, imao sam mnogo problema zato što sam opozicionar kao i svi iskreni opozicioni političari“, rekao je Bulatović i zaključio:

„Znam da će oni pokušati tu stvari da dezavuišu, ali Srbija zna. Neću da mi Marinika Tepić uništi to što sam godinama radio, to što sam pošten i iskren političar. Nećemo se predati, najavićemo uskoro novu priču. Razmišljao sam nekoliko dana, odlučio sam da ostanem poslanik. Biću samostalni poslanik. Mojim kolegama neka je na čast koji su kalkulisali da ću u SNS, da ću u neku drugu stranku. Biću samostalni poslanik“.

Đilas: Napadi Bulatovića na Mariniku Tepić su vrhunac besmisla

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas odbacio je danas stavove bivšeg stranačkog funkcionera Dejana Bulatovića o potpredsednici SSP Mariniki Tepić i nazvao ih “vrhuncem besmisla”.

Đilas je naveo da su napadi na Tepić od strane Bulatovića “identični sa napadima kojima je Tepić bila i još uvek je izložena od strane Srpske napredne stranke (SNS)”, prenela je SSP.

“To su neistine koje su, osim SNS-a objavljivali tabloidi i televizija Pink, zbog čega su podnete i tužbe sudovima”, naveo je u izjavi, koju je, kako je navedeno u saopštenju podržalo uže Predsedništvo stranke.

Kazao je da je “navoditi iste “argumente” koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Tepić i SSP za saradnju sa SNS-om, vrhunac besmisla. 

Naveo je da “Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je, kako je kazao, meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti rodni grad”.

Dodao je da je “poslanici SNS u Skupštini Srbije nazivaju ‘Belivukovim portparolom’ i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan”.

“Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost doveli su do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para Telekoma, nađu i u dokumentima EU”, kazao je Đilas.

Naveo je da je “upravo u prethodnim danima, zahvaljujući i angažmanu SSP-a i posebno Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima”.

Izrazio je žaljenje što “Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju”.

“Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima, ili službi”, kazao je Đilas.

Naglasio je da će SSP i Tepić nastaviti borbu za bolju i pravedniju Srbiju.

(Nova.rs, Beta)