Skip to main content

Darko Šper: RTV je u sličnom stanju kao iznurena stoka sa Krčedinske ade

Vojvodina 12. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Danas je svejedno šta se gleda - B92, RTV, Studio B, Pink ili Hepi"

Predsednik Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost i novinar Radio-televizije Vojvodine (RTV) Darko Šper izjavio je da su Srpska napredna stranka (SNS) i Aleksandar Vučić od RTV-a, koji je bio vrlo gledana televizija do 2016. godine, napravili lošu televiziju.

“RTV je u vrlo sličnom stanju kao ona iznurena stoka koja treba da se prebaci s jedne strane reke na drugu, jer nema ko da joj pomogne trenutno“, rekao je Šper za Televiziju N1.

Ovih dana u toku je akcija spašavanja konja i goveda sa Krčedinske ade na Dunavu, koja je ugrožena zbog visokog vodostaja reke i snega koji je pao.

“Sudbina RTV-a i te kako je povezana sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om. Mi smo do 2016. bili jedna vrlo gledana regionalna televizija i javni servis i bukvalno kako je konstituisana pokrajinska vlast, tako je preko noći došlo do odmazde na RTV-u, gde su manje više svi urednici i autori emisija sklonjeni iz programa promptno“, rekao je Šper.

Dodao je da je “promptno” promenjena i uređivačka politika, i to tako da je danas “svejedno šta se gleda” – B92, RTV, Studio B, Pink ili Hepi.

(Autonomija)