Skip to main content

Dačić: Ne želimo sukob Novi Sad-Beograd

Info 13. maj 2011.
2 min čitanja

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da fudbalske utakmice ne smeju da prerastu u mržnju između Novog Sada i Beograda.
„Ne smemo dozvoliti da fudbalske utakmice prerastu u stvar mržnje između Novog Sada i Beograda, kao što je svojevremeno bilo između Zagreba i Beograda. Čcemu onda služi taj sport“, rekao je Dačić novinarima u Novom Sadu.
Utakmica finala kupa Partizan-Vojvodina prekinuta je u sredu u 80. minutu nakon što su igrači novosadske ekipe, nezadovoljni suđenjem, napustili teren. Početak meča kasnio je 25 minuta jer gostujući tim nije želeo da izađe na teren dok svi navijači Vojvodine na budu pušteni na stadion.
Na današnji dan pre 21 godinu u Zagrebu je zbog opšteg nereda prekinuta utakmica Dinamo-Crvena zvezda.
„Nećemo valjda da pravimo to isto, ali sada kada igraju klubovi iz Vojvodine. Treba da nas je sramota i da se sa tim prekine“, istakao je on.
Dačić je rekao i da policija nije kriva za kašnjenje početka finala. Policija je zaustavila i kontrolisala autobuse sa navijačima Vojvodine na prilazima Beogradu, zbog čega je deo njih zakasnio na početak meča.
On je dodao da su navijači kasnili pri polasku iz Novog Sada.
„To su tako bezvezne stvari da treba da nas je sramota. Kada bi se danas formirala reprezentacija Srbije u pikadu, bila bi uspešnija od fudbalera. Nivo fudbala je na sramotno niskom nivou, a prolasci klubova u drugo kolo evropskih takmičenja ovde se predstavljaju kao dobar rezultat“, kazao je Dačić.
On je naveo i da su odnosi između klubova i u samom Fudbalskom savezu Srbije (FŠ) loši, ali je istakao da u tome „ne sme da bude političkih reperkusija“.
„Fudbal je jedan od najneinteresantnijih sportova u Srbiji i ne zavređuju pažnju koja mu se pridaje u javnosti. Predlažem svima u savezu, kao i igračima i sudijama da se dovedu u red i ponašaju u skladu sa uspesima“, zaključio je Dačić.

(Beta)