Skip to main content

Da li će i tamburica biti zabranjena?

Vojvodina 24. апр 2012.
< 1 min čitanja

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić najavio je danas da će Savet RRA na sutrašnjoj sednici razmatrati predlog da bude zabranjen najnoviji predizborni spot Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Karadžić je novinskoj agenciji Beta rekao da je kao i na prethodna dva spota LSV i na ovaj stigao prigovor.

Precizirao je da je jedan građanin iz Novog Sada uputio predstavku pošto smatra da ovaj spot u kojem lider LSV Nenad Čanak na tamburici svira pesmu iz Drugog svetskog rata „Mlada Vojvođanska” predstavlja poziv na terorizam i na rat.

RRA je ranije zabranio emitovanje prvog spota LSV, kojom ta stranka skreće pažnju na, kako se navodi, prodaju Naftne industrije Srbije u bescenje i zahteva obeštećenje građana Vojvodine.

Karaddzić je rekao da je i drugi spot LSV, u kojem se Čanak pojavljuje sa sinom, bio povod da Savet RRA preventivno upozori učesnike kampanje da ne zloupotrebljavaju decu u predizborne svrhe.

Karadžić je dodao da se ne seća da su ikada ranije svi predizborni spotovi neke političke stranke ili koalicije bili predmet spora, kao što je sada slučaj sa LSV.

On je još rekao da je između dve sednice Saveta RRA stigla ukupno 41 predstavka o kojima će to telo razmatrati na narednoj sednici.

(Autonomija)