Skip to main content

Crnogorska partija: Vlast Lovćenca se ruga demokratiji

Lokalne samouprave 11. avg 2021.
< 1 min čitanja

Meštane Lovćenca iznenadio je obaveštenje koje su dobili na kućne adrese o održavanju izbora za članove Saveta Mesne zajednice zakazanih za nedelju 15. avgusta ove godine, saopštila je danas Crnogorska partija.

U saopštenju se ističe da građani nisu bili upoznati s tim da su izbori uopšte raspisani, ni o rokovima izbornih radnji, niti o uputstvu ko i kako se može kandidovati.

„Vladajuća garnitura je predizborni proces kandidovanja obavila u strogoj tajnosti, a obaveštenje o izborima nije se pojavilo ni na jednoj od tri oglasne table u centru mesta. Na taj način građani su onemogućeni da za najniži nivo mesne samouprave kandiduju predstavnike iz svog okruženja za koje misle da će najbolje zastupati njihove interese i doprineti razvoju mesta u kom žive“, upozorava se u saopštenju.

Ocenjujući da će se na izbornom listiću u nedelju naći samo kandidati koje je delegirala vladajuća stranka, Crnogorske partija pozvala je svoje članove i simpatizerie da ne učestvuju „u ovoj režiranoj izbornoj farsi sa unapred određenim učesnicima i pobednicima“.

„Na ovako organizovanim ‘izborima’ jedina nepoznanica je koliko će građana biti spremno da podrži promociju političke nekulture i zažmuri na otvoreno ruganje demokratiji“, poručila je ta stranka, navodeći da je Mesnoj zajednici Lovćenac na vlasti SNS, a u opštini Mali Iđoš SNS u koaliciji sa SVM.

(Autonomija)