Skip to main content

CP: Anticivilizacijska kampanja Crnogorske kulturne mreže

Info 22. јул 2022.
< 1 min čitanja

Crnogorska partija danas se pridružila osudama anticivilizacijske kampanje nevladine organizacije “Crnogorska kulturna mreža” koja ponižava i degradira građane Crne Gore iz romske zajednice.

Ohrabruje reagovanje političkih partija, društvenih i kulturnih institucija u Crnoj Gori i verujemo da ovo može biti početak detaljnije analize delovanja organizacija i pojedinaca sakrivenih iza crnogorskog imena, koji se formalno zalažu, a suštinski urušavaju crnogorske vrednosti multikulturalizma, građanskog društva i antifašizma, ocenila je Crnogorska partija u saopštenju za javnost.

Kako su naveli, patriotski deo crnogorske zajednice u Srbiji ima izuzetno negativno iskustvo sa delovanjem Aleksandra Damjanovića iz te nevladine organizacije u važnom periodu osnivanja nacionalnog saveta crnogorske manjine u Srbiji.

Crnogorska kulturna mreža pokrenula je projekat “Crna Gora bez podjela”, a na fotografijama koje ilustruju taj projekat prikazani su mladi ljudi u narodnim nošnjama koje su zastupljene u Crnoj Gori. Romi su obučeni u odela radnika komunalnog preduzeća.

(Autonomija)