Skip to main content

Čanak: Popovi se sada setili ljudskih prava a na Cetinje slali batinaše, duge cevi i bacali suzavac

Vojvodina 25. дец 2022.
< 1 min čitanja

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, povodom zabrane kosovskih vlasti da patrijarh Crkve Srbije Porfirije poseti Pećku patrijaršiju i protesta iz Beograda zbog toga, upitao je “kako su se sada popovi naglo setili suživota i tolerancije i ljudskih prava”, dok su na Cetinje u septembru 2021. godine poslali “batinaše, suzavac, duge cevi, buldožere” da bi ustoličili mitroplita Joanikija.

“Kako su se sada popovi naglo setili suživota i tolerancije i ljudskih prava, a na Belveder poslali batinaše, suzavac, duge cevi i buldožere… Srećni će biti ako na kraju samo u paklu budu goreli. I oni i njihovi surabotnjici. Ne dajte mu da pobegne. A ne dajte ni njima”, napisao je Čanak na Tviteru.

Iz Crkve Srbije je saopšteno da Pofririje ne odustaje od namere da obavi službu u Pećkoj patrijaršiji, uz ocenu da je u pitanju “diskriminatorska odluka” kosovskih vlasti.

“Patrijarh Porfirije se moli Bogu za mir i dobru volju među svim ljudima, a posebno se moli da zavlada mir među Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji, gde vekovima žive zajedno”, navodi se u saopštenju iz kabineta srpskog patrijarha.

Kolumnista Dragan Bursać na Tviteru je istim povodom napisao: „A ništa BIA, suzavac, srpski specijalci, helikopteri, gumeni meci kao za Joanikija u CG? Ipak je Kosovo ‘vaše'“.

(Autonomija, foto: Medija centar Beograd)