Skip to main content

Čanak: Koštunica laže kao pas

Autonomija 05. мај 2008.
2 min čitanja

Nenad ČanakNosilac liste „Zajedno za Vojvodinu“ Nenad Čanak rekao je večeras da je premijer Srbije Vojislav Koštunica, govoreći o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, „prvo kreativno shvatao istinu, zatim je zaobilazio, a od juče počeo da laže kao pas“.
„Juče je rekao da je u ŠP Srbija potpisala obavezu da prizna Kosovo. Taj sporazum je on parafirao i za njega glasao. Paraf znači da nije počelo da funkcioniše, ali da ne može da se menja. Pošto to nije dovoljno ođeknulo, dodao je da je dodato bar deset tačaka u kojima se kaže da Srbija treba da prizna Kosovo“, rekao je Čanak, koji je i lider LSV.
Na izbornoj konvenciji u Vršcu, Čanak je rekao i da je ministar za infrastrukturu Velimir Ilić za pet godina od silnih autoputeva koje je obećavao izgradio samo 19 kilometara jedne trake autoputa između Koviljskog rita i Kaća i 24 kilometra obilaznice oko Beograda“.
„A kada ga slušate kako priča, pomislio bi čovek da nema više gde drvo da se zasadi koliko je asfaltirano. Jedino čime se možemo boriti protiv svega toga je istina“, rekao je Čanak.
On je dodao i da se posle svakog koraka Srbije ka Evropi odmah sutradan otkriva po neka nova mafija kako bi se prestalo razgovarati o tim dobrim koracima ka Evropi i o tome da je „narod Srbije koaliciji DŠ-NS rekao ‘ne'“.
Čanak je, iznoseći podatke Republičkog zavoda za statistiku, rekao da je u 2007. godini prosek zarada i penzija u Vojvodini bio manji nego u centralnoj Srbiji i Beogradu, a zatim je dodao da je pre 20 godina Vojvodina imala između 35 i 40 odsto veće plate od ostatka Srbije.
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine je rekao da je glavni nesporazum Vojvodine i Beograda oko novca iz Vojvodine.
„Mi hoćemo naše pare, a oni hoće naše pare. Nikako da se dogovorimo čije su naše pare. Kod takvog vida nesporazuma ne može se naći kompromis. Po njima, kompromis bi bio ‘naše pare su vaše'“, rekao je Čanak.

(Beta)