Skip to main content

Čanak: Cetinje danas centar čitavog regiona, ovo je pobjeda Crne Gore

Info 09. maj 2022.
2 min čitanja

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za portal Pobjeda da je Cetinje danas centar demokratije, ne samo Crne Gore, nego čitavog regiona.

– Kada svi budu mogli, u svakom dijelu regiona da, bez obzira na naciju i vjeru i porijeklo, osjećaju dobrodošli i toliko domaći i toliko evropski kao danas na Cetinju, mi ćemo živjeti u jednom mnogo boljem svijetu nego danas – poručio je Čanak u Prijestonici uoči okupljanja građana na Belvederu povodom Dana pobjede.

Upoređujući Cetinje danas sa dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Čanak je rekao da je sada atmosfera apsolutno svečarska.

– Zato što se vidi sve ono što je prošle godine najavilo promjene u Crnoj Gori, do kojih je donekle došlo. Potpuno je jasno – debakl prošle vlasti u septembru je doveo do toga da ona prestane da postoji u obliku u kom je postojala – dodao je Čanak.

Ovaj dan je, kako je rekao, bitan i za Cetinje i za Crnu Goru jer je dokaz da je ovakvo crnogorstvo, kom svjedočimo u Prijestonici, inkluzivno.

– Ono uključuje sve nacije, sve vjere, sve građane Crne Gore i sve građane koji žele dobro Crnoj Gori i Evropi. I upravo zbog toga je ovo danas praznik koji treba dočekati i ispratiti sa osmjesima – naglasio je Čanak.

Prema njegovim riječima, kada je prije dvije godine DPS izgubio većinu u parlamentu, primijetio je da su mnogi trijumfalno tvrdili da je to kraj, ne samo Mila Đukanovića i njegove partije, već i Crne Gore kao takve.

Međutim, podsjeća da je i tada rekao da je to vrhunac uspjeha i Đukanovića i svih onih koji su uspjeli da od Crne Gore naprave međunarodno priznatu, suverenu državu i članicu NATO-a.

– Zato što je mirna smjena vlasti dokaz uspjeha projekta. I sada se vidi da sam bio u pravu. Jer sada će doći do pročišćavanja nataloženih slojeva nepotizma, korupcije i svega onoga što dugogodišnja vlast nosi sa sobom, ali će to izbistriti sve zasluge prethodnog perioda jer će pokazati Crnu Goru u punoj njenoj zrelosti da stane rame uz rame sa najrazvijenijim svjetskim demokratijama. Tako da u tom svjetlu mislim da je ovo veliki dan i pobjeda Crne Gore – zaključio je za naš portal Čanak.

(Pobjeda)