Skip to main content

Bregu: Saradnja među mladima ključna za budućnost regiona

Aktuelno 13. авг 2021.
< 1 min čitanja

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu je izjavila da je saradnja među mladima ključna za budućnost regiona, jer su „oni vođeni samo i jedino željom i snom o boljem životu za sve nas“.

Savet za regionalnu saradnju (RCC) je po peti put zaredom pokrovitelj nagrade „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film na 27. Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji počinje danas i traje do 20. avgusta.

„Nagradu ‘Srce Sarajeva’ za najbolji studentski film u okviru Sarajevo Film Festivala podržavamo od kada je ona ustanovljena 2017. godine i od tada pomno pratimo i divimo se njihovom radu i kreativnosti, kao i lakoći zajedničkog rada radi stvaranja nečeg dobrog, pozitivnog i produktivnog. Upravo zbog toga i verujemo da je saradnja među mladima ključna za budućnost regiona, jer su oni vođeni samo i jedino željom i snom o boljem životu za sve nas“, rekla je Bregu.

Projekat RCC „Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana“ će ove godine okupiti 18 mladih ljudi iz šest zemalja regiona koji će biti na 27. Sarajevo Film Festivalu i uživati u uzbudljivoj atmosferi najprestižnijeg filmskog festivala u regionu i Evropi, te iskusiti zajedništvo i uzajamno povezivanje u njihovom najboljem svetlu, saopšteno je iz RCC.

(Beta)