Skip to main content

Bravo pripremio primedbe na plan za ‘Novi Sad na vodi’ i pozvao građane da ih upute nadležnima

Vojvodina 24. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Nećemo samo sedeti i gledati kako naprednjačka vlast usvaja planove i tako legalizuje kriminalno otimanje obale Dunava od Novosađana i Novosađanki, i uništava jedno od poslednjih zelenih oaza"

Građanski pokret Bravo! pozvao je danas Novosađane i Novosađanke da se aktivno uključe u sprečavanje projekta „Novi Sad na vodi“, nudeći im više primedbi na taj plan, koje su pripremili stručnjaci kako bi građanima olakšali njihovo podnošenje.

„Ovih nekoliko dana ranog javnog uvida su prilika da Novosađani i Novosađanke aktivno i jasno kažu kriminalnoj i korumpiranoj novosadskoj vlasti koliko su protiv projekta ‘Novi Sad na vodi’ koji ugrožava ne samo životnu sredinu na Šodrošu, Dunavcu, Ribarskom ostrvu i Kameničkoj adi, nego predstavlja i opasnost za sve druge delove Novog Sada, jer se pomeranjem nasipa grade višespratnice“, navodi se u pozivu.

Zbog toga je pokret, u saradnji s arhitektama i urbanistima, odnosno stručnjacima, pripremio više blanko primedbi koje su građanima na raspolaganju na Fejsbuk stranici i internet prezentaciji Bravo.

Podsećaju građane da ove i primedbe koje samostalno napišu na plan koji se zvanično zove „Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu“, mogu poslati Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na mejl planiranje@uprava.novisad.rs.

Takođe, prigovori se mogu predati na pisarnici Uprave, u Školskoj 3, a Bravo! će građanima omogućiti da prigovore potpišu na njihovim štandovima koji će tim povodom biti organizovani u Novom Sadu u narednih nekoliko dana.

„Nećemo samo sedeti i gledati kako naprednjačka vlast usvaja planove i tako legalizuje kriminalno otimanje obale Dunava od Novosađana i Novosađanki, i uništava jedno od poslednjih zelenih oaza“, poručuje iz Bravo.

(Autonomija)