Skip to main content

Bravo: Osuda hajke na Gruhonjića

Vojvodina 22. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Pozvali su građane na stalnu budnost, na organizovanje i samoodbranu od svih koji šire mržnju, demonizuju slobodomisleće i pobunjene"

Građanski pokret Bravo! osudio je danas napade na novinara i profesora Novosadskog univerziteta Dinka Gruhonjića, ocenivši da se njegova bezbednost kao i bezbednost njegove porodice ugrožava „širenjem laži iz centara moći“.

„Istom snagom osuđujemo napade na predsednicu Nezavisnog društva novinara Vojvodine Anu Lalić koji su rezultirali pretnjama smrću ali i napade kojima su poslednjih nedelja izloženi članovi/ce NDNVa, novinari Žarko Bogosavljević i Ksenija Pavkov i njihove redakcije“, dodaju iz Bravo.

Poručuju da će se pridružiti akciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine u 18 časova, kako bi prekrečili preteći grafit ispisan na zgradi u kojoj živi porodica Gruhonjić.

„Kao pokret čiji su članovi i članice na stalnoj meti desničarskih hordi i aktuelnog nedemokraskog režima, mi dobro znamo kakav je život sa svakognevnim blaćenjem, targetiranjem, pretnjama i napadima“, dodaju iz Bravo.

Pozvali su građane „na stalnu budnost, na organizovanje i samoodbranu“ od svih koji „šire mržnju, demonizuju slobodomisleće i pobunjene“, bili oni profesori, novinari, akivisti ili građani koji dižu glas protiv nepravde, otimanja institucija i uništavanja naše zajednice.

(Autonomija)