Skip to main content

Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom u KROKODILovom centru

Kultura 28. nov 2023.
< 1 min čitanja

Na KROKODILovom meniju te večeri nalaziće se čuveni Podravkin gulaš sa rezancima, alpska juha i Cockta

U KROKODILovom Centru sutra uveče s početkom u 20 sati na simboličan način biće obeležen nekadašnji Dan Republike, uz razgovor, večeru i druženje na događaju pod nazivom Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom.

“Zajedno sa našim gostima, istoričarkom Radinom Vučetić i ilustratorom Dušanom Petričićem, uz neka od prepoznatljivih jela vašeg i našeg detinjstva, razgovaraćemo o kulturi svakodnevice u SFRJ i različitim načinima na koja se ona reflektuje u našoj savremenosti, od bezbrižnog uživanja u pop-kulturnom nasleđu, preko ideološke nostalgije do često agresivnog revizionističkog odbacivanja i negiranja svega što je tu prošlost činilo onakvom kakva je ona i bila”, poručuju iz KROKODILovog centra, dodajući i šta će biti na jelovniku.

“Na KROKODILovom meniju te večeri nalaziće se čuveni Podravkin gulaš sa rezancima, alpska juha i Cockta („pijača naše in vaše mladosti“), koji su nesumnjivo obeležili mnoge generacije rođene u zemlji i društvu kojih danas, nažalost, više nema. I da ne zaboravimo, čeka vas i slatkiš iznenađenja. Uz večeru slušaće se muzika sa originalnih Jugotonovih i PGP-ovih singlica. Tu su i Leo, Čola, Gabi, Arsen i još ponešto.“

Takođe, zainteresovani će moći da prisustvuju javnoj inauguraciji obnovljenog spomenika Branka Ćopića, koji su nedavno vandalizovale ultradesničarske grupe.

Inauguracija će biti održana u 19 sati ispred prostorija Udruženja KROKODIL (Male stepenice 1a). Ovom događaju će prisustvovati i sam autor ovog lepog omaža omiljenom i tragično okončalom dečijem piscu, ilustrator Dušan Petričić.

(Danas, Foto: Korokodil)