Skip to main content

Branislav Trifunović: Glumci neće otići kući

Kultura 04. jun 2023.
< 1 min čitanja

”U ovom i ovakvom društvu ne treba sedeti kod kuće, ćutati i praviti se lud, jer sve ovo rapidno raste, mi smo sve ugroženiji, sve postaje nenormalnije”

Cilj napada na glumce jeste da nas zaplaše, da nam neko na ulici nešto kaže i da odemo u ilegalu, smatra glumac Branislav Trifunović.

On je u serijalu Kvaka 23 rekao da ne zna zemlju u kojoj je politička stranka na vlasti tako organizovano i orkestrirano krenula baš na glumce.

Kako je ukazao u razgovoru s Tamarom Skrozza, ”njihov je manir da se ponašaju tako bahato, njihov je manir da izgovaraju takve reči, da ne razgovaraju, da samo optužuju i pokazuju prstom, da su savršeni, da im se ništa ne može reći”.

Napominjući da ga neće iznenaditi ako krenu i dalje, Trifunović je kao zamenu teza označio stav da je kritika vlasti isto što i napad na državu.

Objašnjava da državu ne napada on koji napada određene ljude i određenu politiku, već oni koji se bave korupcijom i izvrću Ustav ruglu.

Prema Trifunovićevom mišljenju, ”u ovom i ovakvom društvu ne treba sedeti kod kuće, ćutati i praviti se lud, jer sve ovo rapidno raste, mi smo sve ugroženiji, sve postaje nenormalnije”.

On, međutim, ne osuđuje one koji ćute, ali predviđa da će sve to ”zakucati verovatno i na njihova vrata”, pa će onda oni pitati zašto svi ćute.

”Verujem da je njima ruka u pekmezu već jako dugo, pa ako su već krenuli tako sa svim i svačim, onda je valjda vreme da se i nešto njihovo izvadi iz fijokice”, zaključio je Trifunović u razgovoru za FoNet.

(FoNet, foto: N1)