Skip to main content

Bošković: Crna Gora nikad nije bila nebezbjednija

Jugoslavija 04. апр 2022.
2 min čitanja

Inicijativa ze kontrolno saslušanje direktora ANB-a, policije i specijalnog državnog tužioca a u vezi sa bezbjednosnim prijetnjama ruskog ekstremiste

Sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost zakazana je za sjutra u 10 sati, kazao je za Antenu M član tog tijela, Predrag Bošković iz DPS-a.

Na dnevnom redu je inicijativa ze kontrolno saslušanje direktora ANB-a, policije i specijalnog državnog tužioca a u vezi sa bezbjednosnim prijetnjama i video snimkom ruskog ekstremiste Vladislava Pozdnjakova, pojašnjava Bošković.

Bošković je mišljenja da je mnogo važnije da se ovim pitanjem bave institucije koje se, kako kaže, time ne bave i koje međusobno ne komuniciraju, te da iz tih razloga dolazimo u situaciju da Crna Gora nikad nije bila nebezbjednija nego što je trenutno.

Ističe da reakcije institucija nijesu bile pravovremene.

„Da su bile pravovremene ne bismo došli u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, ne samo po pitanju ovog incidenta već ukupne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori. Osim toga što je u tehničkom mandatu, Vlada je u potpunosti nefunkcionalna gdje pola ministara i potpredsjednik Vlade ne dolaze na sjednice, ne mogu se uvesti sankcije Ruskoj Federaciji jer većina ministara ne želi da ih uvede, tako da je to jedno opšte rasulo u čitavoj Vladi a samim tim i u bezbjednosnom sektoru“, kaže on.

Ono što je mnogo važnije, kaže Bošković, je to što se pojedini rukovodioci bezbjednosnih institucija koriste starim oprobanim metodama kako bi podigli nivo dezinformacija u Crnoj Gori.

„A to znači da u potpunosti zbune javnost i dezavuišu bilo kakvo ozbiljno bavljenje politikom u Crnoj Gori, što se dešava i u konkretnom slučaju sa ruskim ekstremistom za kojeg sad imamo razne informacije od toga da je on slao mejlove, do njegovog video snimka koji upućuje predsjedniku Odbora, to sve govori o tome da je bezbjednosni sektor u potpunosti unižen, nefunkcionalan, da se ne bavi svojim poslom, da nije tako do ovoga ne bi došlo“, zaključio je Bošković.

Podsjetimo, predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milanu Kneževiću stigla je juče putem mejla video poruka od ruskog ekstremiste Vladislava Pozdnjakova u kojoj tvrdi da nema nikakve veze sa dojavama o podmetnutim bombama na više lokacija u Crnoj Gori.

(Antena M, foto: Pixabay)