Skip to main content

Borko Stefanović: EU spremna da pošalje dve misije u Srbiju

Info 24. феб 2024.
< 1 min čitanja

"Vlast ne može da zabrani rad nijednoj međunarodnoj komisiji, jer je Srbija članica Ujedinjenih nacija, OEBS i Saveta Evrope i kandidat za članstvo u EU"

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je danas da je EU spremna da pošalje dve ekspertske misije u Srbiju, jednu iz Evropskog parlamenta (EP) a drugu iz Evropske komisije, koje će imati zadatak da utvrde šta se dogodilo na izborima 17. decembra prošle godine.

On je kazao u intervjuu za dnevni list Nova da vlast ne može da zabrani rad nijednoj međunarodnoj komisiji, jer je Srbija članica Ujedinjenih nacija, OEBS i Saveta Evrope i država kandidat za članstvo u EU.

„Rekao bih da bi to bilo potpuno političko rušenje i raspad režima, da evropskoj ekspertskoj komisiji fizički zabrani da uđe u Srbiju“, ocenio je Stefanović.

On je kazao da će delegacija izborne liste Srbija protiv nasilja početkom naredne nedelje imati niz važnih sastanaka u Briselu i Parizu.

„Razgovaraćemo sa zvaničnicima spoljnopolitičke službe EU i sa generalnim direktorom Direktorata za proširenje EU. Očekujemo da ćemo imati sastanak i sa Miroslavom Lajčekom. Imaćemo i tribinu u Evropskom pokretu u Briselu. U Parizu ćemo razgovarati sa predstavnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova i predsednika Emanuela Makrona, koji su zaduženi za evropska pitanja i pitanja Balkana“, rekao je Stefanović.

On je podsetio da tu delegaciju, pored njega, čine Radomir Lazović, Pavle Grbović i Duško Lopandić.

(Beta)