Skip to main content

Bodrožić: Ministar informisanja koji nema iskustva sa medijima – loša poruka

Info 24. okt 2022.
< 1 min čitanja

"Mi ćemo morati da čekamo da se on uputi u stanje u medijima i o medijima"

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je danas da je izbor ministra informisanja loša poruka novinarima – da će ponovo biti izopšteni i marginalizovani.

Bodrožić je za agenciju Beta kazao da je odvajanjem resora informisanja od kulture, poslata dobra poruka novinarima, ali da je izbor ministra koji nema znanja o medijima – potez koji šalje lošu poruku medijskim radnicima.

„Moguće je da on ima veze sa telekomunikacijama, ali mi ćemo morati da čekamo da se on uputi u stanje u medijima i o medijima“, rekao je predsednik NUNS-a.

Bodrožić je ocenio da je aktuelna premijerka i mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić „dovela“ Mihaila Jovanovića, na mesto direktora E-uprave i sada na mesto ministra za informisanje i telekomunikaciju.

Prema njegovim rečima, i do sada se za resor informisanja više pitao kabinet premijerke nego Ministarstvo kulture i informisanja, a Brnabić bi novim izborom ministra mogla i formalno da oblast informisanja priključi svom kabinetu.

(Autonomija, foto: )