Skip to main content

Bodrožić: Idu izbori – zlatno doba „oronulo“, birače treba zabaviti Kosovom

Građani 29. sep 2021.
3 min čitanja

Predsednik Nezavinsog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić kaže za N1 da se, kao i svako priseban, nada da će situacija na Kosovu biti rešena danas i da imamo iskustvo kada smo se jednom igrali vatrom. “Jedan metak može da odvede situaciju u neželjenom pravcu, to je opasna igra, sve je zbog unutrašnje upotrebe. Približavaju se izbori, zlatno doba je malo ‘oronulo’, treba birače zabaviti nekim drugim temama i dokazati patriotizam tako što ćete mrzeti druge”, kaže on.

Ističe da je to recept za dobijanje glasova.

„Iz godine u godinu se obnavljaju postratne rane, na vlasti su stranke koje su vodile rat. Kurti nema bagaž i pedigre i ima veću podršku međunarodne zajednice nego njegovi prethodnici“, kazao je predsednik NUNS-a.

Bodrožić kaže da se zbog Marka Vidojkovića i sam našao na naslovim stranama, jer se, kako navode, nije ogradio od izrečenih psovki.

„Dao sam izjavu novinaru Tanjuga, od početka se videlo da je to napumpani balon, ima svrhu da zabavi narod 5-6 dana, da se svaka pogrešna reč nekoga ko je kritičar vlasti iskoristi za mega kampanju, 10 puta više pažnje su izazvale psovke nego paljenje kuće Milana Jovanovića. Najveći piromani u javnom prostoru upotrebvaljaju teške reči, počevši od predsednika, oni se nalaze u čudu što je neko opsovao i to ne u emisiji, nego u potkastu, a u celu priču je uvučen i Đilas i Marinika i mi iz NUNS-a. Ja sam rekao da ne podržavam psovanje u javnom prostoru, ali da je bespotrebno praviti temu, ako bi da utiču da se poštuje Kodeks onda je prebalo da imaju na tapetu državne funkcionere, jer se upotrebljavaju ruzni termini, a generator je Srpska napradna stranka“, rekao je on.

Dodaje da se ovih dana vidi intencija da se slučaj drži što više na prvom mestu i kaže da su uspeli u tome.

„Bace kosku među nas da se raspravljamo i pravdamo ljudima koji zagađuju javni prostor, pokušavamo da razgovaramo, da vodimo dijaloge, spuštamo loptu kad god može, a još su gori prema nama. Ne želim da učestvujem u spinu koji je napravljen, od muve se pravi slon, a od važnih tema se pravi muva. U našem društvu se mnogo psuje, poslednjih decenija još više, ‘očekivano’ je da jedni druge vređamo, vlast je ta koja kreira ambijent gde je dozvoljeno da se vređa“, kazao je.

Osvrnuo se i na izjavu voditelja Ivana Ivanovića da bi mogao da pobedi Aleksandra Vučića na izborima.

„Mislim da kada bi mediji bili slobodni u ovoj zemlji, Aleksandar Vučić bi imao problem protiv svakog protivkandidata, zabavljači su pobeđivali, u Hrvatskoj su iznenadili neki ljudi, ogromno je nezadovoljstvo, u ovakvim uslovima ne postoji niko ko bi mogao da parira SNS, jer je sve nameštano, kod nas izbori nisu izbori već glasanje posle koga se zna ko je pobednik“, kaže Bodrožić.

Bodrožiću zvuči „bondovski“ informacija koju je preneo „Vol strit džornal“ da je CIA nedavno evakuisala jednog obaveštajca iz Srbije koji je pretrpeo ozbiljne povrede koje su identične neurološkom napadu.

„Taj agent je možda imao susret sa Vulinom ili se zaglavio u špicu na mostu“, rekao je on.

Upravljanje korona krizom ocenjuje kao „šizofreno“ i kaže da se kovid propusnice ne mogu uvoditi ako se nema snage.

„Vidimo neke dobre poteze, a onda populistički manir da se ne ide sa oštrim rezovima zbog glasača, normalan čovek bi učinio sve da građane sačuva od bolesti. Ovde smo dopustili da se stvori jak pokret koji ima svoje gurue koji gostuju na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, gde ne može da se dođe bez dogovora, i pozivaju na ludost, a to ćemo svi platiti. Dani ludaje u Kikindi su organizovani, sada imaju najviše zaraženih, morala je Ceca na nastupi. Svaka žrtva ovih dana je posledica masovnih okupljanja“, rekao je on.

(N1)