Skip to main content

Bivši neonacista odlučio da promeni pol

Autonomija 23. jul 2015.
< 1 min čitanja

Bivši osuđivani član neonacističke organizacije Nacionalni stroj Dolf Pospiš odlučio je da promeni pol i danas se zove Dajana, javila je večeras Televizija N1.
On danas prolazi kroz osetljive hormonske terapije, nada se skoroj promeni pola i polako svoj fizički izgled prilagođava slici kako se oseća.
“Ja sam izmislila sve te likove, zbog svojih nezadovoljstava, frustracija i kompleksa. Ne postoji di Dolf, ni Adolf, ni Rudolf. Postoji samo Dajana”, kazala je Dajana.
Dodala je da je oduvek znala da je žena, ali je zbog osude društva potiskivala svoju pravu prirodu, prikrivajući je ekstremima.
Dajana je ispričala da je nekoliko puta bila na meti fizičkih napada, navela da je beskućnica, jer su je se prijatelji odrekli, kao i članovi porodice, a ima problema i u zaposlenju, jer poslodavci zbog izgleda ne žele da je zaposle.
Zbog činjenice da nema trajno prebivalište, ne može da se prijavi za operaciju promene pola, niti dovoljno novca za redovno uzimanje hormonske terapije.
Dolf Pospiš je zbog različitih incidenata povezanih sa izazivanjem verske, rasne i nacionalne mržnje proveo više od tri godine.
(Autonomija)