Skip to main content

Beširi: Bedno ponašanje prevrtljivog predsednika

Info 27. авг 2022.
< 1 min čitanja

Vlada i predsednik ne mogu da odlažu događaj koji je prijavljen. Oni ga mogu samo zabraniti što je Ustavni sud u četiri navrata proglasio neustavnim, kaže za Danas Naim Leo Beširi, direktor Instituta za evropske poslove.

Kako navodi, zloupotreba državnih institucija, pritisak na udruženje građana, medije i sve slobodnomisleće je manir ove vlasti koja deluje duže nego što je na vlasti bio Milošević.

„Ako zabrane Europrajd, Srbija pokazuje svoje pravo, netolerantno, lice, a sledeći put kada premijerka Brnabić baljezga da je Srbija spremna za otvaranje nekih klastera ili nedobog da je spremnija za članstvo u EU, podsetite je da iskoristila svoju političku moć da sa partnerkom dobije sina, što bar pola miliona građana Srbije nije u stanju da priušti. Sramota, bedno i primitivno ponašanje prevrtljivog predsednika koji žari i pali Srbijom bez ijedne institucije da se odupre autokratiji“, naglašava Beširi.

Ipak, on se nada da je predsednik Vučić napravio gaf i da će „ponovo isplivati kao spasitelj i onogućiti predstavnicima i predstavnicama da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem LGBT+ prava u našoj lepoj“.

„Doduše, mogao bi i da prošeta 17. septembra“, dodaje Beširi.

(Danas, Foto: MC)