Skip to main content

Benjamina Karić dopunila krivičnu prijavu u predmetu ‘Sarajevo safari’

Jugoslavija 23. нов 2022.
< 1 min čitanja

Brutalna priča o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude"

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, obavijestila je javnost kako je izvršila dopunu krivične prijave podnesenu Tužilaštvu BiH u predmetu „Sarajevo safari“.

Karić je napisala na Twitteru kako očekuje da uz nove dokaze nadležni organ poduzmu zakonom predviđene mjere i istražne radnje.

Kao nove dokaze priložila je snimak TV priloga informativnog kanala „Al Jazeera Balkans“.

U navedenom TV prilogu se navodi da pristup određenim informacijama, tačnije dokumentima Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane BiH imaju samo organi za provođenje zakona.

Iz tog razloga, Karić je predložila da se tužilaštvo u cilju utvrđivanja relevantnih i bitnih činjenica iz njene prijave obrati Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH.

Karić je prijavu dopunila i izvodom svjedočenja Johna Jordana sa suđenja Dragomiru Miloševiću, te saslušanjem svjedoka Luca Leonea, autora knjige Gadovi Sarajeva.

Podsjećamo, film Sarajevo Safari donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu „lova na ljude“, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

(Radio Sarajevo, foto: N1)