Skip to main content

Bebac: Životi dece ne smeju biti predmet nasilnih i neprimerenih političkih razmirica u skupštini

Vojvodina 05. jul 2023.
< 1 min čitanja

"Dozovite se pameti"

Roditeljski portal Bebac (bebac.com) iz Novog Sada pozvao je danas poslanike u Skupštini Srbije da prestanu sa “promocijom nasilja” u parlamentu i dodao da životi dece ne smeju biti predmet nasilnih i neprimerenih političkih razmirica.

“Nakon ogromnih tragedija koje su zadesile Srbiju i u kojoj su život izgubila deca vaša je obaveza i vaša odgovornost da nasilju stanete na put. Od vas očekujemo minimum empatije, odgovorno ponašanje i da – ako ne možete ništa pametnije – barem svojim primerom pokažete da svi zajedno možemo i moramo bolje”, naveo je Bebac u saopštenju za javnost.

Ocenili su da roditelji “strepe” od početka nove školske godine i očekuju sistemska rešenja koja će ih “umiriti” i učiniti da se osećaju “barem malo sigurnije” kada šalju decu u školu.

“Umesto konkretnih rešenja gladamo vas kako vređate, ponižavate, diskriminišete jedni druge, optužujete, delite se, ne više samo u odnosu na stranačku pripadnost, već i na one koji imaju decu i na one koji nemaju. Nas ne zanima ko je u skupštini roditelji i ko koliko dece ima. Nas zanima kako ćete učiniti da se svako dete živo vrati iz škole. Zahtevamo od vas da sva naša deca budu bezbedna dok borave u svojim školama i vrtićima”, poručio je Bebac.

Poslali su poruku poslanicima da se “dozovu pameti”.

“Nisu nama problem rijaliti programi koliko je velik problem taj što nam je rijaliti ušao u skupštinu i na mnoga druga važna mesta na kojima se odlučuje o sudbini i životu svih nas. Gospodo narodni poslanici, podsećamo vas na to da je skupština vaše radno mesto. Vi ste tu u naše ime. Mi, građani Srbije vas plaćamo da radite za nas i u najboljem interesu svih nas”, naveo je Bebac.

(Autonomija)