Skip to main content

Bavanište: Protest i prijave zbog nelegalne seče stoletne šume

Info 02. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Prilikom jednog od pukušaja sprečavanja seče šume, okupljenim građanima je prećeno od strane radnika"

Narodni poslanik i advokat Aleksandar Olenik pozvao je na protest protiv nelegalne seče stogodišnje hrastove šume u društvenoj svojini, zakazan za sutra u podne, u Bavaništu.

Kako je naveo u saopštenju, građani Bavaništa prethodno su se organizovali protiv ove krađe, došli su do ugovora iz „kojeg se vidi da je seča nelegalna“ i sakupili više od 2000 potpisa kojima traže sprečavanje seče šume.

„Prilikom jednog od pukušaja sprečavanja seče šume, okupljenim građanima je prećeno od strane radnika, a Tatjani Obradović su probušene gume na kolima“, istakao je Olenik.

Dodao je da je nakon rekacije građana, inspektor za šumarstvo Zoran Pavlović doneo rešenje i zabranio dalju seču šume, a podneo je i više krivičnih prijava.

Olenik, koji je i pravni zastupnik pomenute grupe građana, dodaje da su krivične prijave podnete protiv više počinilaca, među kojima su i predsednica opštine Kovin Sanja Petrović i predsednik Mesne zajednice Bavanište Žikica Krstić, za koga se tvrdi da je prisvojio deo stabala posečenih u šumskoj krađi.

Krivična prijava podneta je i protiv Vladice Jovanovića, policijskog službenika PS Kovin, Vesne Loci, sudija Privrednog suda u Pančevu i Zorana Mrkovića, direktora privrednog preduzeća „God 2022“ koje je, kako navodi Olenik, „izvršilo i organizovalo šumsku krađu“.

(Autonomija)