Skip to main content

Bajatović: Prirodno je da Vojvodina bude najnaprednija

Autonomija 04. авг 2008.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da nikome ne treba da smeta što Vojvodina želi da bude napredniji region od ostalih u Srbiji.
„Vojvodina je region u čijim su temeljima ekonomski parametri i stanje svesti ovdašnjih građana da žele da budu lepši, bolji, pametniji i uspešniji. Mislim da to nikome ne bi trebalo da smeta“, rekao je Bajatović za današnji novosadski „Dnevnik“.
On je dodao da su stavovi SPS-a i Demokratske stranke o shvatanju Vojvodine „prilično bliski“.
Najavio je da će se nakon sezone godišnjih odmora raditi na novom statutu Vojvodine, koji treba da bude usklađen sa ustavom i koji treba da bude donet u skladu sa rokovima koji su predviđeni Ustavnim zakonom.
Bajatović je rekao da će njegova partija biti protiv svega što bi vodilo „tvrdim državnim obeležjima“ Vojvodine i što bi u perspektivi bilo osnov za „nekakav separatizam ili stvaralo prostor za društvene sukobe, pre svega u odnosu prema manjinskim zajednicama“.
„Ali moram da kažem da takvih ideja za sada nema ni u naslutu“, kazao je Bajatović.
On je dodao da hapšenje Radovana Karadžića nije uzdrmalo vladajuću koaliciju u Srbiji.
„Uostalom, ova koalicija nije ni bazirana na ideji o izručivanju Hagu ili ne, već na ideji da Srbija izađe iz rovova koje je iskopala domaća politička elita, a zbog kojih nam država već godinama ne napreduje“, rekao je Bajatović.

(Beta)