Skip to main content

APV: Utvrditi odgovornost za tragičnu pogibiju polaznika policijske obuke u Novom Sadu

Info 24. jan 2023.
< 1 min čitanja

"Tragedija je posledica višegodišnjeg urušavanja Ministarstva unutrašnjih poslova, usled otvorene politizacije i kriminalizacije"

Akcija progresivne Vojvodine (APV) pozvala je danas nadležno javno tužilaštvo da pokrene istragu i utvrdi krivičnu odgovornost svih odgovornih u pripremi, organizaciji i izvođenju bojevog gađanja sa smrtnim ishodom u Novom Sadu.

Reč je o dvadesetjednogodišnjem polazniku Centra za osnovnu policijsku obuke u Sremskoj Kamenici, koji je, kako je potvrdilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, juče poginuo u nesrećnom slučaju, tokom obuke gađanja u Novom Sadu.

APV u svom saopštenju ističe da žali za tragično izgubljenim životom, ocenjujući da je ta tragedija “posledica višegodišnjeg urušavanja Ministarstva unutrašnjih poslova, usled otvorene politizacije i kriminalizacije”.

O tome, dodaju, svedoče “brojne afere visokih rukovodilaca MUP-a protiv kojih se vode krivični postupci“, zbog čega je, kako kažu, MUP-u potrebna “ozbiljna i temeljna reforma, a ne kozmetička promena”.

(Autonomija)