Skip to main content

APV: Projekat Poslovna zona Sombora prazno obećanje SNS-a

Info 01. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Organizacija Akcija progresivne Vojvodine (APV) optužila je danas lokalnu vlast u Somboru predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS) da nije ispunila obećanje o formiranju Poslovne zone u Somboru i dodala da je Sombor grad koji “polako odumire”.

APV je u saopštenju za javnost podsetila da je u aprilu 2019. godine održana prezentacija projekta Poslovna zona Sombora, kojim je predviđeno da na mestu bivšeg “Agrosaveza” bude izgrađen poslovni prostor za biznis inkubatore, tržnice, hladnjače i druge prateće objekte.

“Od tada, pred svake naredne izbore, visoki funkcioneri SNS-a sa lokalnim čelnicima redovno obilaze mesto predviđeno za izgradnju poslovne zone i ističu važnost tog projekta. Tri godine nakon toga još uvek nije urađeno ništa od obećanog”, piše u saopštenju.

Naveli su da je prosečna plata u Somboru 12 odsto manja nego prosečna plata u Srbiji, kao i da je 2011. u Somboru živelo 86.988 stanovnika, a trenutno ih je za oko 10.000 manje.

“Lokalna vlast Grada Sombora pod rukovodstvom Srpske napredne stranke snosi najveći deo odgovornosti zbog nestajanja jednog od najlepših gradova u Srbiji”, ocenila je APV.

(Autonomija)