Skip to main content

ANDREJ NIKOLAIDIS: Na svaku crnogorsku crkvu i manastir okačite crnogorsku zastavu. Puno, što više crnogorskih zastava

Stav 07. авг 2022.
2 min čitanja

Kunem vam se: kada sam vidio da Filip Adžić navodno brani državu Crnu Goru od „povrede ugleda“, došlo mi je da saopštim da ću lično platiti kaznu takozvanoj monahinji koja je bacila crnogorsku zastavu.

Kažem „takozvanoj“, jer je ta žena zapravo okupacioni vojnik: pardon, vojnikinja. Baš kao što su to i takozvani ministar policije i njegov takozvani premijer i stranački šef.

Veli takozvani ministar kako takozvana monahinja Crnu Goru ne mora voljeti, ali je mora poštovati. Tako se čovjek koji je glasajući za ugovor sa okupatorskom organizacijom kojoj je dozvolio da lažira istoriju ove zemlje, ukrade njeno sakralno nasljeđe i nelegalno dođe u posjed preko 50 kvadratnih kilometara njene teritorije, gura na branik časti države koju je izvolio veleizdati. Ko ne poštuje državu, veli, imaće posla sa njegovom policijom.

Pih.

Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pih. Pa povrh svega toga: pih.

Ne bi li takozvani ministar, ako je kao što kaže, zakon isti za sve, najprije morao uhapsiti takozvanog premijera i takozvanog sebe? Jer je šteta koju je takozvana monahinja nanijela Crnoj Gori, u poređenju sa štetom koju su nanijeli takozvani on i takozvani premijer, tek kao ubod komarca u poređenju sa rimskom vojskom koja je razorila, pa solju posula Kartagu.

Kao što je i razor Kartage tek ubod komarca u poređenju sa onim što su Crnoj Gori učinili takozvani ministar i takozvani premijer. Zemlje, vidite, budu pregažene i poražene. Potpišu kapitulaciju. Budu okupirane. Nestanu. No malo je primjera da je neko, potpisujući kapitulaciju i predajući zemlju u ruke neprijatelju, potpisao falsifikat o istoriji onoga što izdaje. Malo je ko potpisao papir po kojem je okupator oduvijek vlasnik njegove zemlje i identiteta. Ljudi potpišu da ih više nema. No rijetko se nađe neko ko je voljan potpisati da ga nikada nije ni bilo.

Takozvani ministar misli da je lukav dok se kurči svojim takozvanim patriotizmom i takozvanom odbranom zakona.

Dobro.

Hajdemo sad ovako. Dajte takozvanom ministru šansu da svakodnevno brani takozvanu čast države.

Na svaku crnogorsku crkvu i manastir, kad god ste u prilici, okačite crnogorsku zastavu. Puno, što više crnogorskih zastava.

Nabavite puno, što više projektora. Svaku crnogorsku crkvu i manastir ukrasite projekcijom crnogorske zastave.

Neka ih takozvane monahinje i takozvani popovi uklone.

A onda neka ih takozvani ministar privede, a takozvano crnogorsko pravosuđe kazni.

Čija je zemlja, njegova i vjera, kažu. Pokažite im da ne važi suprotno. Čija je vjera, njegova nije i zemlja.

Za to – da pokore ovu zemlju – trebaće im više, puno više od izdaje, laži i krađe.

(CdM, Foto: Portal Analitika)