Skip to main content

Ambasador SAD: Vojvodina je primer za region

Aktuelno 29. feb 2016.
< 1 min čitanja

Ambasador SAD Kajl Rendolf Skot izjavio je danas u Novom Sadu da je Vojvodina primer kako narodi treba da žive zajedno.
„Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno”, rekao je Skot u razgovoru sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem, a prenosi Biro za informisanje Pokrajinske vlade.
Dodao je da se vojvođanska vlada svojom aktivnom politikom stara da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih nacionalnih zajednica.
Pajtić i Skot su razgovarali o značaju ekonomskog razvoja, regionalnih odnosa, kao i o temi privlačenja stranih investicija, piše u saopštenju.
Pajtić je izrazio zadovoljstvo, jer je američki ambasador pokazao visok stepen interesovanja za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju.
Ambasador SAD je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Vojvodini.
On je razgovarao o ekonomskoj saradnji i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.
Vučević je rekao da je na sastanku dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, koji će omogućiti otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnju fabrike, saopšteno je iz njegovog kabineta.
“Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu”, kazao je gradonačelnik Novog Sada.
Američki ambasador je rekao da je Novi Sad poznat među američkim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad.
“Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam”, rekao je Skot.
(Autonomija)