Skip to main content

Aktivista pokušao da smiri sukob, a završio u policiji s lisicama

Građani 19. avg 2022.
< 1 min čitanja

Aktivista Brajan Brković u četvrtak je priveden u policijsku stanicu nakon fizičkog okršaja muškarca i žene na autobuskoj stanici u Novom Sadu.

Kako navodi Brković u objavi na svom Fejsbuk profilu, dok je čekao da uđe u bus za Podgoricu, na stanici je svedočio fizičkom okršaju muškarca i žene koji je pokušao da, sa još par ljudi, razdvoji.

Policija je pozvana i izašla da izvrši uviđaj, a nakon što je došla ona je samo “smirila” situaciju, nakon čega je Brković prišao i pitao policajca i još par žena kako mogu da ignorišu prethodnu scenu. Na to mu je policajac rekao da se pomeri jer “ometa istragu”.

Brković je nakon ovoga ušao u svoj autobus i iz njega fotografisao policajca, nakon čega je on ušao u njegov autobus i rekao da izađe i da mu pokaže ličnu kartu.

“Izašao sam, dao mu ličnu kartu, nakon čega mi je vozač autobusa BlueLine rekao da pokupim stvari jer me neće čekati. Nakon što sam rekao policajcu da imam svo pravo da fotografišem i da nije u redu to što je mene sada izveo napolje i upropastio mi kartu, čovek je naočigled stotinak ljudi na stanici mrtav hladan izvadio lisice i priveo me sa sve lisicama na rukama na sred autobuske zbog ometanja službenog lica u vršenju istrage.

Stavili su me u kola i odveli u stanicu. Iz čiste bahatosti policijskog službenika”, piše Brković na svom Fejsbuk profilu.

“Sve u svemu, haos od dana, haos od države, haos od policije“, dodaje Brković.

(021.rs)