Skip to main content

Advokat Nemanja Aleksić teško izvređao novinare

Građani 22. sep 2021.
3 min čitanja

Kamper vozilo, ja Nemanja Aleksić, fizičko lice, iznajmio sam i ustupio, ne Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika, nego Gradu Beogradu kao pokretnu kancelariju gospodina Vesića, objašnjava novosadski advokat Nemanja Aleksić svoj potez koji je izazvao veliko interesovanje i reakcije u javnosti.

„Vesić za razliku od Đilasa zna da u Beogradu postoje i prigradska i udaljena naselja i da ne može svako da dođe u Skupštinu grada i da probleme treba rešavati na terenu“, kazao je Aleksić, koji je pitanja Danasa odgovorio salvom uvreda.

„Pošto ja volim svoju državu za razliku od vaših gazda i vašeg mucavog jadnog glodura koji misli da je duhovit petkom, smatrao sam svojom obavezom da pomognem Gradu Beogradu iznajmim i ustupim nešto“, nastavlja Aleksić. Dodaje da je gradu u dogovoru sa NIS-om dao svoju karticu za gorivo koju on plaća.

Na naše pitanje zašto je morao da iznajmljuje vozilo Gradu Beogradu koji ima budžet sa više od sto milijardi dinara, Aleksić odgovara kontrapitanjem i optužbama.

„Kako ste mislili to da rešimo, evo zamolite vaše gazde ili jednog od njih da vrate ono što su pokrali državi Srbiji. Samo gospodin Đilas da vrati 620 miliona evra, kupićemo avion“, kao iz topa odgovara naš sagovornik.

Na pitanje pod kojim uslovima je vozilo iznajmljeno, on kaže da postoji uredna dokumentacija u Skupštini Beograda i da je sve urađeno po zakonu i odbacuje i pomisao da tu ima elemenata korupcije.

„One budale koje nalazite iz Transparentnosti Srbija, onog s bradom što se juče uključivao, taj se pita sa zakonom kao pijan sa gaćama“, ispaljuje novi rafal uvreda Aleksić.

„Onaj Šabić ne zna dal je došo il je pošo. Molim vas iz Nove S i N1 jadnike, a tek vi iz Danasa ste jadnici, nađite nekog koji nešto zna. Prestanite već jednom sa debelim zadriglim Gajićem, crnogorskim ustašom Borivojem Borovićem, s onim što je bio sudija Vrhovnog suda pre 25 godina, ne zna ni gde je Vrhovni kasacioni sud, dajte, nađite nekog ko se iole razume u pravosuđe“, izdeklamova lekciju advokat.

Aleksić tvrdi da nije tačno da njegova kancelarija zastupa mnoga javna preduzeća u Beogradu već da pro bono, bez naknade, zastupa „dve ustanove kulture, jedna je Zavod za zaštitu spomenika kulture zato što nemaju para da plaćaju advokata i to radim na molbu Vesića“.

„Hoćete da kažete da ja iznajmljujem kao fol kamper vozilo, a Vesić meni namešta zastupanje po Beogradu. Jel vam to teorija“, grmi Aleksić i nastavlja.

„Tako ste objavili da sam tukao sina guvernerke Jorgovanke Tabaković“. Na odgovor da su to 2015. objavili tabloidi, Aleksić navodi da je to objavljeno ponovo na Novoj S.

Nastavljamo razgovor sa pitanjem da li mu je poznato šta je bilo sa krivičnim prijavama koje je prošle godine podneo protiv novinarki BIRN-a Natalije Jovanović i Jelene Veljković, kao i urednika Milorada Ivanovića, zbog navodnog objavljivanja tajnih, poslovnih podataka i neovlašćenog snimanja razgovora sa advokatom Nemanjom Aleksićem, kao i protiv Zorana Kesića, Aleksić kaže:

„Šta može da bude u žutom srpskom pravosuđu, šta da očekujem? Za razliku od Tadića, Đilasa, dupeta Petrovića, onog malog kepeca Ristića iz Niša, koji su razrešili na pravdi Boga skoro hiljadu sudija, uključujući i moju suprugu koja je imala ostvarenu normu 150 posto, Aleksandar Vučić nije nikog razrešavao i naravno da su to sve spavači u pravosuđu i tužilaštvu Đilasa, Šolaka i ovog jadnog Lutovca“, nastavlja da vređa Aleksić i levo i desno, kao da je u Skupštini Srbije.

Na pitanje kako objašnjava uspon svoje advokatske kancelarije koja, kako navodi, ima više od 200 advokata, Aleksić kaže da je počeo da radi kao advokatski pripravnik 2000. godine, a dve godine potom postao advokat.

„U vreme vlasti žutih i Bojana Pajtića i Dušana Elezovića ova firma je imala preko 140 zaposlenih i po osnovu plaćanja poreza bila je među prvih pet u Srbiji, a prva u Vojvodini. Pajtić i Elezović su četiri navrata naređivali da se vrši pretres ove kancelarije jer im se nije sviđala. Znači, pre dolaska SNS na vlast ovo je bila velika kancelarija. Ja niti sam član SNS, niti naprednjak, podržavam Aleksandra Vučića, ja sam vučićevac“, uskliknuo je Aleksić.

Od starleta do biznis foruma

U zvaničnoj biografiji Aleksić navodi da je završio Pravni fakultet u Novom Sadu, magistrirao na Fakultetu za krivično pravo i bezbednost, Univerzitet u Mariboru, a doktorirao na Univerzitetskoj poslovnoj akademiji u Novom Sadu, mada takva ne postoji, nego Privredna akademija. Aleksić je bio branilac Miljka Živojinovića, sina glumca Bate Živojinovića, koji je u predmetu „stečajna mafija“ bio optuženog za zloupotrebu službenog položaja kao stečajni upravnik GO Rad. Svojevremeno je kazao da mu je najzanimljiviji bio slučaj kada je zastupao generala Momčila Perišića pred Haškim tužilaštvom. Još više se eksponirao u široj javnosti tokom postupka u kom su se parničile starlete i učesnice rijaliti programa Soraja Vučelić i Stanija Dobrojević. Zastupao je i Natašu Bekvalac i Danila Ikodinovića, za koje je tada rekao da su mu omiljeni par. Kancelarija Aleksić bila je sponzor lanjskog Kopaonik biznis foruma, jer, kako je navedeno, „duboko je posvećena oblikovanju i unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji“.

(Danas)