Skip to main content

Cvetković: Prihvaćeni predlozi LSV

Autonomija 04. нов 2009.
< 1 min čitanja

mirko-cvetkovic.jpgPredsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas, posle razgovora sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, da su prihvaćeni predlozi i sugestije koje je ta partija dala na Nacrt zakona o prenosu nadležnosti AP Vojvodine.
Cvetković je novinarima rekao da očekuje da će zakon biti sutra usvojen na sednici Vlade Srbije i upućen u Skupštinu Srbije i da će tamo dobiti podršku.
On je precizirao da su predstavnici LSV na sastanku dali „određene predloge i sugestije u smislu potrebe da se izvrše izmene i dopune nacrta zakona“, objavljenog na sajtu Vlade Srbije, i da sa zadovoljstvom može da konstatuje da su stavovi usaglašeni.
Čanak je naglasio da je razgovarano o nekim elementima zakona koji, po mišljenju LSV, moraju da budu precizirani, što je i učinjeno, kao i da će amandmanima o kojima je bilo reči biti sprečeno da se „nekim dodatnim zakonima smanje one ingerencije koje, po Statutu, AP Vojvodina ima“.
On je dodao da je razgovarano i o Novom Sadu kao glavnom gradu AP Vojvodine „i tako će i biti“, kao i o imovini pokrajine, pre svega o javnim preduzećima, a dotaknut je i „niz stvari koje će samo proširiti bazu podrške koju će ovaj važni zakon imati“.
„Moram da izrazim moje veliko zadovoljstvo što smo posle jednog dugog i mučnog perioda izašli iz ovoga ‘statusa kvo’ koji je stajao na putu demokratskom razvoju Srbije u budućnosti“, zaključio je Čanak.
(FoNet)