Skip to main content

Petrović: Čekamo novembar, a posle…

Autonomija 11. сеп 2009.
< 1 min čitanja

dragoslav-petrovic.jpgŠef vladajuće poslaničke grupe “Za evropsku Vojvodinu” u Skupštini Vojvodine prof. dr Dragoslav Petrović, koji u Pokrajinskom odboru DS-a vodi Politički savet, ponovio je da rešenje pitanja statuta Vojvodine očekuje do kraja novembra. U suprotnom će, kako je kazao, morati da bude postavljeno pitanje odgovornosti, ne precizirajući čije.
– Nema razloga da se posle svega ne reši pitanje statuta Vojvodine. Izgubljeno je vreme, ali očekujemo da do kraja novembra statut bude potvrđen i donet zakon o nadležnostima jer Skupština Vojvodine do 10. decembra mora usvojiti novi budžet. Ako se republički parlament ne izjasni o tim aktima do kraja novembra, moraćemo postaviti pitanje odgovornosti za one koji su nas zbog kašnjenja doveli u situaciju da godinu dana ne možemo da funkcionišemo u skladu s onim što nam nalaže novi Ustav i u skladu s mogućnostima koje bi nam statut i zakon o nadležnostima pružili – izjavio je Petrović juče za “Dnevnik”.
On nam je potvrdio da se planira da naredna sednica Skupštine Vojvodine bude održana između 24. i 29. septembra, a na dnevnom redu se očekuju predlozi nekih odluka koje se odnose na dogovor republičke vlasti s MMF-om, Fond za razvoj, učešće APV u vlasništvu Metals banke…A hoće li i statut Vojvodine biti tema septembarske sednice pokrajinskog parlamenta – o tome za sada nema nagoveštaja, mada će, kako nezvanično saznajemo, ovih dana to biti tema stranačkih razgovora u vrhu DS-a, koji u subotu ima i sednicu Glavnog odbora.
(Dnevnik)