Skip to main content

Poslaničke grupe dobile rok za sastav skupštinskih odbora

Autonomija 07. сеп 2009.
< 1 min čitanja

Šandor EgerešiPredsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši saopštio je danas da je poslaničkim grupama u pokrajinskom parlamentu dao rok do 22. septembra da se dogovore oko sastava skupštinskih odbora i broja potpredsednika skupštine.
Egereši je u saopštenju za javnost naveo da je 1. septembra održao sastanak sa predsednicima poslaničkih grupa radi postizanja dogovora oko utvrđivanja sastava odbora srazmerno broju poslanika koje političke stranke imaju u Skupštini Vojvodine.
On je dodao je da je na sastanku razgovarano i o broju potpredsednika Skupštine Vojvodine, imajući u vidu da je od konstituisanja parlamenta došlo do promene u broju i sastavu poslaničkih grupa.
„Moj principijelni stav je da Srpskoj radikalnoj stranci, kao drugoj po broju poslanika u pokrajinskom parlamentu, treba da pripadne jedno mesto potpredsednika“, naveo je Egereši.
On je demantovao napise u pojedinim medijima da je došlo do krize u vladajućoj koaliciji, pre svega između Demokratske stranke i G17 Plus, i da je zbog toga sastanak 1. septembra navodno i održan.
(Beta)