Skip to main content

Pastor: SVM samostalno na izbore, posle izbora sa DS

Vojvodina 03. мар 2012.
< 1 min čitanja

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) nastupiće samostalno na predstojećim izborima, a posle izbora želi da nastaviti saradnju s Demokratskom strankom (DS) i njenim partnerima, izjavio je u Beogradu predsednik SVM Ištvan Pastor.

„Želimo da uđemo u tu koaliciju ali ne po svaku cenu, nego na osnovu dogovora o realizaciji izbornog programa SVM“, rekao je Pastor na tribini posvećenoj predstojećim izborima održanoj u prostorijama Beogradskog mesnog odbora SVM.

Povodom pisanja medija o eventualnoj koaliciji SVM sa Srpskom naprednom strankom Tomislava Nikolića, Pastor je kazao da su naprednjaci s prividom bliskosti SVM-u poboljšavali svoju sliku u javnosti, a da su istovremeno SVM sadašnji partneri „gurali u
zagrljaj“ naprednjacima.

Pastor je naveo da će podloga za postizanje postizbornog dogovora biti zainteresovanost za realizaciju programa SVM i dodao da ta stranka nije zainteresovana za mesta u budućoj Vladi Srbije.

Lider SVM-a usprotivio se istovremenom održavanju predsedničkih izbora uz parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore za koje je rekao da će najverovatnije biti 6. maja.

„Istovremeno sa parlamentarnim ne mogu biti i predsednički izbori. Nadam se da će razum preovladati i da se neće sve posmatrati kroz populizam obučen u kvazi-ekonomski interes“, poručio je Pastor.

Prema njegovim rečima, ambicija SVM je da na predstojećim izborima osvoji 100.000 glasova.

(Beta)