Skip to main content

8. Vojvodina gitar fest

Kultura 21. апр 2014.
< 1 min čitanja

Asocijacija gitarista Vojvodine organizuje 22. i 23. aprila u Novom Sadu osmi Vojvođanski festival klasične gitare koji okuplja učenike i studente gitare iz Vojvodine i drugih krajeva Srbije, kao i iz inostranstva, uz renomirane izvođače i pedagoge tog instrumenta.

Festival počinje takmičenjem mladih gitarista u prostorijama MŠ “Isidor Bajić” i koncertom eminentnog bosansko-hercegovačkog lautiste Edina Karamazova u svečanoj sali Gradske kuće, nakon nastupa mladog novosadskog soliste Marka Sarića.

Na otvorenom muzičkom takmičenju “Dr Jovan Jovičić” nastupiće stotinak učesnika, a obuhvata i predstavlјanje graditelјa instrumenata, kao i majstorske kurseve, predavanja i seminare posvećene pojedinim temama u oblasti pedagogije i muzičkog izvođaštva.

Svečani koncert pobednika takmičenja “Dr Jovan Jovičić” biće održan 23. aprila u Gradskoj kući, nakon čega će se publici predstaviti solista Nikola Đorđević i G-string duo.

Sajt Asocijacije gitarista Vojvodine je www.agv.org.rs, a program Festivala nalazi se i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult)