Skip to main content

3FEST početkom novembra u Novom Sadu

Kultura 14. okt 2022.
< 1 min čitanja

"U glavnom programu biće prikazano tri predstave, iz Slovenije, Hrvatske i Srbije - 'Sliparija', 'Turingov Stroj' i 'Hazarski rečnik - lovci na snove'"

Međunarodni festival savremenog teatra THREE FEST (3FEST), biće održan u periodu od 4. novembra do 6. novembra 2022. Kako je saopšteno iz tog festivala, publika će ove godine imati priliku da pogleda predstave nekih od najznačajnijih imena pozorišne režije: Ivica Buljan, Matija Debeljuh i Livija Pandur.

Festival koji će biti održan pod sloganom “poreklo”, baviće se pitanjem mitologije, nastanka, odluka i direktnog uticaja prošlosti na današnji razvoj čovečanstva. Posebnu celinu čini predstava koja obrađuje temu Alana Turinga, oca modernog računarstva.

Kako se navodi, u glavnom programu biće prikazano tri predstave, iz Slovenije, Hrvatske i Srbije – “Sliparija”, “Turingov Stroj” i “Hazarski rečnik – lovci na snove”.

Predstava “Sliparija” Milana Rakovca, u izvođenju Istarskog narodnog kazališta u režiji Matije Debeljuha otvoriće ovogodišnji 3FEST 4. novembra, sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz.

Slede “Turingov Stroj” Benoit Solea u izvođenju Mini teater iz Ljubljane, u režiji Ivice Buljana, 5. novembra od 19.30h u velikoj sali Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, dok će “Hazarski rečnik – lovci na snove” Milorada Pavića u izvođenju baleta Narodnog pozorišta Beograd i režiji Livije Pandur publika moći da pogleda 6. novembra u 19.30 na sceni Jovan Đorđević, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

U okviru pratećeg programa biće prikazane studentske predstave “Kući”, Akademije umetnosti iz Novog Sada i “Lola Montez”, Akademije umetnosti iz Prištine. U okviru pratećeg programa biće održana i radionica koja će kroz primenu sistema vežbi Grotowskog uvoditi elemente hatha yoge, odnosno vežbe disanja.

(Autonomija, foto: 3FEST)