Skip to main content

ZZS: Prisustvo organizatora ‘batinaša’ na sednici skupštine Šapca dokaz da vlast nagrađuje nasilje

Info 24. мај 2022.
< 1 min čitanja

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) ocenila je danas da je prisustvo Aleksandra Peranovića, za koga tvrde da je organizovao osobe koje su jesenas tukle demonstrate, na sednici Skupštine grada Šapca dokaz je da vlasti cene i nagrađuju nasilništvo prema građanima Srbije.

„Pravni tim Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA, protiv njega (Peranovića) i još 11 osoba, podneo je krivične prijave za organizovanje batinaša i učestvovanje u prebijanju građana motkama i čekićima, 27. novembra prošle godine na mostu u Šapcu, ali oni do dan danas nisu procesuirani, već ih SNS, u svom maniru – nagrađuje“, navodi ZZS u saopštenju.

Kako su dodali, takvim potezima vladajuća stranka vređa građane Šapca i pokazuje da je „jedino što se ceni u njihovim krugovima, bahatost, nasilništvo, kriminal i korupcija“.

„Peranovića, i sve učesnike i organizatore batinanja građana na šabačkom mostu, smo identifikovali i protiv njih podneli krivične prijave. Tužilaštvo, nakon šest meseci, još uvek nije pokrenulo procese /…/ Pozivamo, po ko zna koji put, policiju i tužilaštvo, da časno i nezavisno rade svoj posao i da procesuiraju sve one koji maltretiraju i tuku građane na ulicama“, navode iz ZZS.

(tekst i arhivska foto: Beta)