Skip to main content

Žujović: Ministarka zdravlja radila privatno, sad priča protiv privatne prakse

Info 31. окт 2022.
< 1 min čitanja

Pulmolog Dejan Žujović izjavio je da je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je rekla da lekari ne treba da rade u privatnoj i državnoj praksi jer je to izvor korupcije, i sama radila u privatnoj praksi četiri godine.

“To saopštenje je dala dva dana nakon raskida ugovora kod privatnika u Republici Srpskoj”, rekao je Žujović u emisiji Novi dan na N1.

Žujović kaže da i sam radi u državnoj i privatnoj praksi zbog materijalnih razloga i kaže da se oseća prozvanim izjavom ministarke da je takav rad izvor korupcije.

Ističe da je ta mogućnost dozvoljena zakonom i da u slučaju korpucije nadležni treba da dokažu da ima koruptivnih elemenata u njegovom radu.

Upitan o slučajevima da lekar iz državnog sistema upućuje na privatne ustanove, kaže da to ne sme da se radi, da mora da se kažnjava i da pacijenti takve slučajeve treba da prijavljuju.

Kako kaže, u državnu ordinaciju često dolate pacijenti sa izveštajima iz privatnih klinika gde su imali “90 odsto nepotrebne dijagnostike”.

Na pitanje da li se državni lekari leče u privatnim bolnicama, Žujović odgovara – “apsolutno da”.

Rekao je da i on gotovo svu dijagnostiku radi privatno, zato što u državnom sistemu nije mogao da dođe na red za magnetnu rezonancu srca.

(N1)