Skip to main content

Zrenjaninski muzej raspisao strip-konkurs o Betmenu

Kultura 07. нов 2022.
< 1 min čitanja

"Konkurs je nastao kao prateći sadržaj izložbe originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala 'Zagonetač: Godina prva' autora Stevana Subića"

Narodni muzej Zrenjanin raspisao je strip-konkurs pod nazivom „Betmen, legende o mračnom vitezu“ koji će biti otvoren do 25. novembra 2022. godine.

Uz detaljne propozicije konkursa, na stranici muzeja se dodaje da svi zainteresovani autori svoje radove mogu poslati na adresu: Narodni muzej Zrenjanin, Subotićeva 1, za strip-konkurs „Betmen, legende o mračnom vitezu“.

„Konkurs je nastao kao prateći sadržaj izložbe originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala ‘Zagonetač: Godina prva’ autora Stevana Subića koja baca novo svetlo na nastanak filmskog i strip junaka Betmena“, poručuju iz muzeja.

U utorak, 29. novembra, biće svečano uručene pohvale i nagrade za odabrane radove koje će dodeliti Stevan Subić, jedan od najpriznatijih svetskih strip autora u svojoj generaciji.

Prispeli i nagrađeni radovi biće izloženi 29. novembra u prostoru Malog salona Narodnog muzeja Zrenjanin prilikom zatvaranja izložbe „Zagonetač: Godina prva“.

(Autonomija, foto: Narodni muzej Zrenjnin)