Skip to main content

Zrenjaninska opozicija: Prijavite se na obuku za kontrolore

Vojvodina 02. нов 2023.
< 1 min čitanja

"Radna grupa za kontrolu izbora je jedinstvena da kroz zajedničke aktivnosti i međusobno poverenje ostvari tehničku koordinaciju svih opozicionih snaga"

Opozicione stranke u Zrenjaninu pozvale su danas građane da se prijave za obuku kontrolora za predstojeće izbore u Srbiji.

Radna grupa za kontrolu izbora u Zrenjaninu je u saopštenju za javnost navela da je na sastanku koji je održan u prostorijama stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani dogovoreno da se na svih 70 biračkih mesta u Zrenjaninu, a posebno u naseljenim mestima, obezbede stručni i kvalitetni kontrolori na predstojećim izborima.

“Kako bi se sprečilo kršenja zakona i druge manipulacije, Radna grupa poziva građane da im se u tome pridruže i ukoliko to već nisu učinili prijave se za kontrolore na kontakt mejl tehničke opozicije Zrenjanina: tozrenjanin@gmail.com”, navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da će za sve kontrolore biti organizovana odgovarajuća obuka.

Objašnjava se da je cilj te obuke da se u svakoj fazi izbornog procesa i na svakom biračkom mestu sačuva izborna volja građana.

Radna grupa je pozvala građane da na vreme provere da li su upisani u birački spisak.

“Bez obzira na ideološke razlike i različita politička opredeljena, Radna grupa za kontrolu izbora je jedinstvena da kroz zajedničke aktivnosti i međusobno poverenje ostvari tehničku koordinaciju svih opozicionih snaga u Zrenjaninu, kako bi konačno došlo do smene postojeće bahate, nestručne i korumpirane vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem”, poručili su u saopštenju za javnost.

(Autonomija)