Skip to main content

Zrenjanin protiv nasilja: Uz uništavanje plakata, sada i pretnje nasiljem aktivistima

Vojvodina 28. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Nastavljamo borbu i ne plašimo se ovih huligana"

Koalicija Zrenjanin protiv nasilja – Biram Zrenjanin saopštila je danas da se nastavlja uništavanje njihovih predizbornih materijala, bilborda i plakata, ali i da se njihovim aktivstima preti nasiljem na društvenim mrežama.

“Gotovo kao po komandi, nepoznata lica su pod okriljem noći, uništavala naš reklamni materijal. Gotovo sve. Očito je da je neko naredio da broj 5 i naziv koalicije ne sme da se vidi. Podsećamo, radi se o materijalu koji je uredno plaćen, kao i prostor za reklamiranje”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da su na društvenim mrežama zabeležene i pretnje toj koaliciji i njihovim aktivistima.

“Nastavljamo borbu i ne plašimo se ovih huligana. Sve pretnje ćemo prijaviti policiji, pa neka nadležni organi pokažu da li u ovoj zemlji postoje Ustav i zakoni”, poručili su u saopštenju.

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanina“ na lokalnim izborima 2. juna u tom gradu nastupa pod rednim brojem 5 i čine je Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije-Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije i Srbija centar-Zdravko Ponoš.

(Autonomija)