Skip to main content

Zrenjanin: Peticija Vratite bebama vrtić Neven

Lokalne samouprave 17. apr 2021.
< 1 min čitanja

Roditelji dece iz zrenjaninskog vrtića “Neven” pokrenuli su, nakon 10 meseci pokušaja da nadležnima ukažu na problem zatvaranja jaslene grupe u tom vrtiću, peticiju “Vratite bebama Neven” kojom od nadležnih na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou traže da se to obdanište adaptira i vrati u punu funkciju za decu.

https://www.youtube.com/watch?v=-RUI_PILm8w

“Zahtevamo da se vrtić u potpunosti adaptira i vrati u punu funkciju kako za ove, tako i za buduće generacije dece. Ako u toj zgradi ne bude vrtić, da se javnost obavesti koja će biti druga namena objekta”, navodi se u tekstu peticije.

Dodali su da im je nakon završetka prošle školske godine na vajber grupi samo poslato kratko objašnjenje da će se deca jaslenog uzrasta koja su bila u potkrovlju preseliti u novootvoreni vrtić u drugom delu grada, dok starije grupe dece ostale su u prizemlju zgrade.

Kako su naveli, nakon insistiranja roditelja da se situacija razjasni sa nadležnima u Predškolskoj upravi, direktor se nije pojavio na sastanku koji je sam zakazao, već je roditeljima rečeno da je deo zgrade zatvoren iz bezbednosnih razloga.

“Zvaničnim dopisom iz Gradske uprave grada Zrenjanina u oktobru prošle godine navodi se da nijedna inspekcija nije naložila zatvaranje potkrovlja vrtića i da ‘Gradska uprava grada Zrenjanina nije vodila postupak na osnovu koga je zatvoreno potkrovlje vrtića Neven’”, navodi se u tekstu peticije.

Roditelji su dodali da zbog takvih postupaka nadležnih, četvrtina grada Zrenjanina u kojem je dominantno kolektivno stanovanje, u ovom trenutku ima samo jedan vrtić sa jaslenom grupom.

(Autonomija)