Skip to main content

Zoran Zaev povukao ostavku: Ostajem da pomognem narodu

Jugoslavija 10. nov 2021.
< 1 min čitanja

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će ipak ostati na toj funkciji kako bi pomogao da se održi parlamentarna većina i eventualno je povećao, iako je prethodno 31. oktobra podneo ostavku zbog loših rezultata na lokalnim izborima.

Zaev, koji je nakon rezultata lokalnih izbora podneo ostavku 31. oktobra, rekao je nakon sednice Glavnog i Izvršnog odbora SDSM, održane u utorak uveče, da je taj Odbor predložio da se ostavka odloži, kao i da je posvećen procesu očuvanja parlamentarne većine, prenosi Telma.

„Nemam šta drugo da dodam, jer je predsednik Odbora saopštio odluke i odgovorio na sva pitanja. Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa kako u zemlji tako i u inostranstvu, da ugrozi proces evrointegracija. Naravno da je važno jer smo i dalje u vremenu pandemije, energetske krize. Odgovornost svakog građanina, ali i političara i dalje postoji“, rekao je Zaev, prenosi portal Telma.

On je rekao i da se nada da će se parlamentarna demokratska većina stabilizovati, pre svega jer je orijentisana ka evroatlantskom putu i multietničkom društvu kao i ka održavanju dobrosusedskih odnosa i pozitivnih reformi.

„Dani su pred nama, videćemo“, rekao je Zaev.

Podsećamo, Zaev je podneo ostavku 31. oktobra nakon što je njegova stranka SDSM zabeležila poraz u skoro svim većim gradovima, uključujući i prestonicu Skoplje.

Pobedu u Skoplju odnela je Danela Arsovska koja je u drugom krugu za gradonačelnika ubedljivo pobedila kandidata Socijaldemokratskog saveza Makedonije Petra Šilegova.

(Nova, foto: Beta)