Skip to main content

Zoran Vuletić: Kad će se Srbi ograditi od štetočine Božovića

Info 04. okt 2022.
2 min čitanja

"Podrivao Crnu Goru sa mesta ambasadora sprovodeći najgoru politiku Srbije iz 1990-ih godina"

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, koji je već dugo proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori i koji na toj dužnosti boravi u Beogradu, objašnjava da je zabrana ulaska u Crnu Goru koja mu je izrečena – napad na sve Srbe bilo gde da su, objašnjava predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić u saopštenju GDF.

On dodaje da Božović zatim kukumavči za reakcijom svih živih Srba, predsednika vlade, patrijarha i celog srpskog naroda, osim predsednika Vučića. Ko veli bolje da njega ne uplićem, nepredvidiv je.

Pritom – dodaje Vuletić – proterani ambasador „koji je rođen u Crnoj Gori, gde su mu roditelji, sestre, rodbina, prijatelji kumovi i grobovi predaka“ prećutkuje da je vratio pasoš Crne Gore kad je dobio ponudu da bude tamo ambasador Srbije, kako bi imao diplomatski imunitet u zemlji u kojoj je rođen, gde su mu roditelji, sestre, rodbina, prijatelji, kumovi i grobovi predaka. Koliko znam poštovanje crnogorske tradicije ne uključuje i vraćanje crnogorskog pasoša.

Na nama je – konstatuje Vuletić – da prosudimo kako je moguće da nam ambasador u Crnoj Gori bude takav moralni bednik koji je spreman da uzme pa zatim vrati državljanstvo države u kojoj je rođen kako bi je podrivao sa mesta ambasadora susedne države sprovodeći najgoru politiku Srbije iz 1990-ih godina.

Danas, prozren i prezren od većine građana Crne Gore bi da poturi srpski narod kao štit za svoju lažljivu i zlonamernu politiku prema zemlji u kojoj je rođen. Takav čovek nije osoba koja može da gradi prijateljske odnose. Stoga ni zabrana ulaska koja mu je izrečena nije uperena na sve one koje podmeće, već na njega lično, kao i na predsednika i vladu koja ga je tamo poslala, tj. politiku srpskog sveta koju je prezentovao kad je podgoričku skupštinu iz novembra 1918. nazvao oslobođenjem Crne Gore.

(Danas, foto: Medija centar Beograd)