Skip to main content

Živkov (Građanski preokret): Prioritet Vojvodine nije izjašnjavanje na popisu, već ispravna voda za piće

Lokalne samouprave 12. sep 2021.
< 1 min čitanja

Ivan Živkov iz Građanskog preokreta izjavio je da najveći problem u Vojvodini nije ko će se kako izjasniti na popisu stanovništva već to što dve trećine javnih vodovoda u toj pokrajini nema zdravstveno ispravnu vodu za piće.

Živkov je na jučerašnjem “Ekološkom ustanku” rekao da je apsurd što država nije proglasila projektom od nacionalnog značaja izgradnju regionalnih vodovoda i obezbeđivanje zdravstveno ispravne vode stanovništvu, nego je projektom od nacionalnog značaja proglasila fabriku automobilskih guma Linglong kod Zrenjanina.

On je podsetio da je toj fabrici prljave tehnologije poklonjeno zemljište usred poljoprivredno-prehrambenog područja i da su joj date velike subvencije iz budžeta, preneo je Građanski preokret.

“Kada uzme u obzir šta jesu i šta nisu prioriteti, i na šta se troše naše pare, normalan čovek jedino može da se zapita da li je ovo naša država ili država naših trovača”, rekao je Živkov.

Prema njegovi rečima, problem u borbi za zdravu životnu sredinu je posledica prethodno izgubljeng zdravog društva i zbog toga je svaki ekološki ili građanski protest istovremeno i politička borba za pristojnu i demokratsku Srbiju.

Živkov je ocenio da će građani u toj borbi pobediti, bez obzira što nedemokratska vlast trenutno izgleda vrlo moćno.

(Autonomija)