Skip to main content

Živanov: Da svi u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti rade u korist građana a ne pojedinaca

Vojvodina 28. авг 2021.
2 min čitanja

„Želimo da pokažemo zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti da smo mi ti koji njih plaćamo i zahtevamo da rade svoj posao i želimo da znamo šta se dešava po pitanjima zbog kojih već mesec dana protestujemo, želimo da sve bude transparentno“, izjavio je Mišo Živanov ispred organizatora građanskog protesta zbog vode u Zrenjaninu.

Jedna od aktivnosti koja prati protest „Zrenjanin je žedan“ je formranje pravnog tima koji će besplatno pred sudom zastupati građane koji žele da pokrenu parnične postupake protiv grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ za neisporučenu zdravu pijaću vodu.

Ovo nije protest iz dosade, ovo je protest iz besa i očaja, za sve one Zrenjanince koji ne znaju šta će pre uraditi ove jeseni, da li da spreme novac za ogrev, školarinu, struju, ili da ga ostave za flaširanu vodu“, kazao je Bekim Rukeci.

On je rekao da oko pitanja zdrave pijaće vode u gradu nema pregovora sa gradskom vlašću jer su „oni sami ušli u to blato, a da sami znaju da izađu, oni bi verovatno izašli.“

„Problem neće biti rešen iz ljubavi prema građanima, problem vode će biti rešen samo uz pritisak građana, njima je profit najvažniji ali taj profit ne može biti jači od snage ovih građana„, pročio je Rukeci,

Mišo Živanov je rekao da aktivisti koji su napadnuti pre dva dana „žele da znaju ko su vinovnici, ko ih je poslao i ko je naredio se oni sklone“.

„Mi smo bili mirni građani, nas petnaestak koji smo držali transparente na javnom skupu nismo nikoga vređali, prosto smo pokušali da skrenemo pažnju na probleme koji postoje u gradu“, rekao je on.

Iz Zrenjaninske akcije smatraju da za sve probleme i incidente koji eventualno ubuduće nastanu, tužiće odgovorne osobe koje su napravile fijasko oko fabrike vode.

„Plašimo se za svoju i sigurnost naših porodica, ali ako nam se nešto desi, smatraćemo za to odgovorne gradske čelnike“, istakao je Živanov.

U toku protestne vožnje učesnici su danas blokirali kružni tok na izlazu prema Novom Sadu. Sledeći protest najavljen je za 4. septembar.

Ivana Gordić Perc (Autonomija)