Skip to main content

Ženska platforma za razvoj Srbije podržala odbranu izborne volje

Građani 28. dec 2023.
< 1 min čitanja

"Više nego ikada do sada potrebno da budemo aktivne i solidarne"

Ženska platforma za razvoj Srbije podržava napore građanki i građana Srbije da odbrane izbornu volju i žive u državi u kojoj postoje slobodni i pošteni izbori, saopštila je večeras ta platforma.

U saopštenju je navedeno da se izbori 17. decembra „ne mogu oceniti ni kao slobodni ni kao pošteni“, te dodaje da Ženska platforma već godinama upozorava da institucije ne funkcionišu i da su otete od građana.

„Aktivistkinje, političarke, novinarke, umetnice, studentkinje i druge žene angažovane u javnom prostoru već duže vreme su na meti režima“, dodaje se.

Danas je, kako je saopšteno, potpuno jasno da živimo u režimu koji ne preuzima odgovornost za stanje u društvu „i ne preza ni od čega kako bi vladajuća klika ostala na vlasti“.

„Zato je više nego ikada do sada potrebno da budemo aktivne i solidarne, da branimo svoj glas i da od njega ne odustanemo“, piše u saopštenju.

Ta platforma je navela da sa “ uvažavanjem i najvećom zabrinutošću“ ističe borbu poslanica koje su odlučile na štrajku glađu – Marinike Tepić, Danijele Grujić i Jelene Milošević Nikolić.

Dodala je da je njihova i žrtva trojice narodnih poslanika „prepoznata i visoko vrednovana“,

„Molimo ih da štrajk prekinu i ni dan više ne ugrožavaju svoje zdravlje i život“.

Istaknut je beskompromisni agažman pokretačica i potpisnica „ProGlasa“ kao i odlučnost studentkinja beogradskog, novosadskog i niškog univerziteta koje su na čelu inicijative „BORBA“.

Ta platforma je dodala i da posebno podržava političku borbu studenata i studentkinja, verujući, kako je ukazala, da su mladi ona presudna snaga u borbi za slobodnu Srbiju.

(Beta)