Skip to main content

Žene u crnom pozvale tužilaštvo da reaguje na pretnje novinarki Danasa

Info 03. nov 2021.
< 1 min čitanja

Nevladina organizacija Žena u crnom osudila je danas pretnje koje je na račun novinarke lista Danas Snežane Čongradin izneo funkcioner Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i pozvala tužilaštvo i nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom i tako daju svoj doprinos uklanjanju verbalnog nasilja iz javnog diskursa.

“FSS se licemerno ogradio od svog zaposlenika, a državno tužilaštvo zasad ćuti, a da je kojim slučajem žrtva pretnje neko iz vrhova države ili neki član porodice aktuelnog predsednika republike sigurno je da bi tužilaštvo hitno reagovalo”, navela je ta organizacija.

Novinarka lista Danas Snežana Čongradin dobila je uvredljive i preteće poruke preko društvene mreže Fejsbuk nakon izjave koju je dala agenciji FoNet. Pretnje je poslao M.Č, tim menadžer jedne od mlađih selekcija FSS, koji je rekao da je ona “sada njegova jedina briga” i da je svojim nastupom uvredila “njegove pirane na suvom”.

“Mlaka reakcija FSS-a može da se objasni činjenicom da se ta organizacija nikad nije suočila sa delovanjem huliganskih i kriminalnih bandi koje se prikazuju kao fudbalski navijači i koje, neretko uz otvorenu podršku nekih državnih institucija i na podsticaj vodećih likova režima na vlasti, godinama seju strah i haos na ulicama Beograda i drugih gradova”, navele su Žene u crnom.

Ta organizacija je ocenila da je krajnje vreme da se stane na put nekažnjivosti širenja atmosfere linča, jer nakon verbalnog nasilja sledi i fizičko.

(Beta)